Article InSalonRoutine 01 Kérastase

Curl Manifesto: Så här lyfter Kérastase fram lockar i hårsalonger och hemma

Kérstases nya hårvårdskollektion för hemmabruk har fått ett tillägg: Fusio Dose booster är nu del av serien. Om du har lockar, har vi produkterna.

Article InSalonRoutine 02 Kérastase

Curl Manifesto är vår nya lyxiga hårvårdsserie för lockigt hår, framtagen för att passa alla sorters lockar. 
För att försäkra oss om att vi kan erbjuda kvinnor med lockigt hår möjligheten att få en personlig hårvårdsrutin, konsulterade vi två experter på lockar: Vernon Fracois, stjärnstylist och utbildare, och Aude Livoreil, expert på hår och hårbotten.

”Idag vet jag att det finns människor över hela världen som kan använda Kérstase för alla typer av hår, och känna sig inkluderade i det lyxiga sammanhanget,” säger Francois och fortsätter:

”Jag har ett handgripligt förhållningssätt till allt jag gör. Exempelvis kan jag ibland inte veta hur jag ska behandla eller klippa håret, innan jag har känt på det. Jag frågar om berättelsen bakom, varför håret ser ut som det gör? Man måste verkligen vara intresserad. Vara respektfull, ställa frågor.”

Article InSalonRoutine 03 Kérastase

Article InSalonRoutine 04 Kérastase

Som ett professionellt märke förstår Kérastase vikten av att analysera hår och hårbotten och att konsultera rätt människor. Vi förstår också värdet av personliga produkter och hårvårdsrutiner, varför vi också har släppt den nya serien Curl Manifesto.

Du kan förvänta dig goda råd rörande hårvård för lockigt hår av våra experter från hårsalonger. Nedan följer några tips för lockigt hår du kan testa redan idag. 

Läs mer: Hitta den bästa hårvårdsrutinen för dig, för ett oöverträffat resultat


Hårvård för lockigt hår, råd från en frisör:
I duschen
När du schamponerar och vattnet passerar igenom håret, använd dina fingrar för att reda ut det. Låt dina fingrar vara ordentligt åtskilda eftersom det bidrar till att minska uppkomsten av tovor, då lockigt hår blir extra känsligt när det är vått. 

Balsam
Fördela balsamet över hela händerna och krama sedan in det från mellanlängderna och ut till topparna, så att balsamet penetrerar det blöta håret. Det är viktigt att du arbetar snabbt när håret är vått, eftersom de våta hårstråna bättre tar upp balsamet. 

Fukta, fukta, fukta
Lockigt hår brukar bli torrt. Därför är tillförsel av fukt nyckeln till att minska förekomsten av friss och skadat hår. Creme de Jour Fondamentale är en leave-in behandling som erbjuder håret den näring det behöver. 
Arbeta in produkten ordentligt med dina fingrar, krama topparna och följ lockarnas riktning. Du måste vara snabb, det våta håret absorberar balsamet som mest effektivt när det är vått.
 
Lufttorka eller föna
Lufttorka när du har möjlighet, eftersom det minskar risken för skadat hår, friss och uttorkning från värme-styling. Du kan också föna håret på mellanvärme, Creme de Jour Fondamentale ger ett bra värmeskydd. 

Minska risken för skadat hår!
Har du inte tid att låta håret lufttorka? Använd en mikrofiber-handduk och krama försiktigt dina lockar för att avlägsna överflödigt vatten utan att skada de fina hårstråna. 

Fräscha upp mellan tvättning
Schamponering av lockigt hår kan ofta leda till uttorkning, friss och skadat hår. Curl Manifestsos superprodukt Refresh Absolu fräschar upp och återfuktar håret, samt snyggar till lockarnas form mellan tvättning. 

Besök din hårsalong

I salongen frågade många kunder efter en behandling som omedelbart väckte liv i deras lockar och gav tillbaka spänsten. Kérastase lyssnade och utvecklade ett nytt koncentrat som kan mixas med en booster: Fusio Dose Curl Nourishing Treatment ger omedelbart hårfibrerna 88% mer näring. Produkten blir en del av hårsalongs-servicen för en personlig hårvård. 

Article InSalonRoutine 05 Kérastase

Article InSalonRoutine 06 Kérastase

För människor med lockigt eller väldigt lockigt hår som inte är poröst, finns det en formförstärkande hårvårdsrutin. Det är en rutin i fyra steg som börjar med Bain Hydration Douceur schampo som tillför fukt. 
Steg nummer två är den återställande Fusio Dose. Balsamering är steg nummer tre och till sist är det styling: Creme de Jour Fondamentale som definierar lockarna och skyddar mot fukt, medan Gelee Curl Contour förstärker lockarna och erbjuder hållfasthet utan att göra håret stelt. 

För dem med väldigt lockigt hår och med hög porositet finns det en behandling som fuktar på djupet. Den följer samma steg som i den förra rutinen, men med tillägget Masque Beurre Haute Nutrition, en hårmask som ger rikligt med fukt. Använd masken mellan Fusio Dose och före balsamet.

Article InSalonRoutine 07 Kérastase