Article Routines 01 Kérastase

Med rätt hårvårdsrutin för ditt lockiga hår får du oöverträffat resultat

En personlig hårvårdsrutin är nyckeln till att förstärka dina naturliga lockar och ge dig ett hår du älskar. Läs vidare och hitta den bästa hårvårdsrutinen för dina lockar.

Article Routines 02 Kérastase

Lockar kommer i alla former och storlekar. Från vågigt hår till små lockar, och allt där emellan. Skillnaderna mellan olika sorters lockigt hår är mer än bara de rent synliga. Varje variant av lockigt hår behöver en personlig hårvårdsrutin för att garantera att lockarna tas väl om hand och framstår i sin bästa dager. 
Att ta hand om sina lockar behöver inte vara jobbigt. Med rätt hårvårds- och stylingrutin kommer det tvärtom att vara enkelt. Nedan kan du läsa våra tre enkla hårvårdsrutiner för olika sorters lockar. 
I alla tre guider rekommenderar vi vår nya kollektion särskilt framtagen för lockigt och vågigt hår, Curl Manifesto.

Rutin # 1: Vågigt hår

Vår första hårvårdsrutin är skapad för lockigt och vågigt hår. Detta hår är varken särskilt fett eller torrt, och trots att det har tendenser till friss, brukar det skina ganska bra. 
Denna rutin är både för lockigt hår som är fint, tunt och relativt enkelt att styla, samt för hår med grövre lockar som lätt blir frissiga.

 

Article Routines 03 Kérastase

I duschen:
En enkel hårvårdsrutin i fyra steg som börjar med schampo, Bain Hydration Douceur, som avlägsnar smuts, fett och rester av andra hårprodukter. Ett milt och krämigt schampo som effektivt rengör hårbotten och hårstrån samtidigt som det ger näring och fukt.

Behandling: 
Efter schamponering följer balsamet Fondant Hydration Essentielle. Det ökar mängden fukt i håret utan att tynga ner hårstråna.

Styling: 
I fråga om styling kan du välja mellan Creme de Jour Fondamentale, en leave-in produkt som minskar friss och ger mjuka lockar rika på fukt, eller Gelee Curl Contour som förstärker och definierar dina lockar utan att de blir hårda och stela. 

Mellan tvättningarna: 
 Vår superprodukt Refresh Absolu är en mist-spray som fräschar upp dina lockar mellan tvättningar. Den ger fukt och gör att dina lockar ser skinande och spänstiga ut. 

Article Routines 04 Kérastase

Rutin # 2: Lockigt hår

Vår andra hårvårdsrutin skapades med lockigt hår i åtanke. Från lösa lockar till korkskruvs-lockar utan glans. Den naturliga fukten tar sig inte från rötterna till topparna och hårstråna reflekterar inte ljus särskilt bra.

Håret besväras av torrhet, skador, friss samt tovor, och det behöver lite extra omtanke.

I duschen: Börja med schampot Bain Hydration Douceur som rengör både hårbotten och hårstrån, samt avlägsnar rester av andra hårprodukter. Med sin krämiga konsistens tillför schampot både näring och fukt. 

Behandling: Den här typen av lockigt hår svarar bättre på en hårmask än på balsam. Vi rekommenderar Masque Beurre Haute Nutrition, en rik behandling som ger näring på djupet och gör håret mjukt. Dessutom hjälper den dig att enkelt kunna reda ut toviga lockar (som orsakar skador på håret).

Styling: Våra stylingprodukter definierar håret, tillför fukt och gör att det skiner. Stylingprodukterna hjälper dig att skapa det utseende du vill ha. Creme de Jour Fondamentale gör jobbet mot friss tack vare dess leave-in formula.

Mellan tvättning: Hårstrånas räddare, Refresh Absolu, är en spray som fräschar upp, förtydligar och fuktar lockar mellan tvättning.

Rutin #3: Mycket lockigt hår

Denna hårvårdsrutin är framtagen för hår som är väldigt lockigt. Denna typ av lockigt hår är en av de känsligaste hårtyperna och behöver mycket behandling.

Article Routines 05 Kérastase

I duschen: Hörnstenen för alla hårvårdsrutiner för lockigt hår är Bain Hydration Douceur, schampot som rengör både hårbotten och hårstrån, samt avlägsnar rester av andra hårprodukter. Schampot med sin krämiga konsistens både rengör effektivt och tillför näring och fukt till dina lockar

Behandling: Den här typen av lockigt hår svarar också bättre på en hårmask än på balsam. Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition är en rik behandling som ger mycket näring och gör att dina lockar känns lena och fria från tovor.

Treat : As with Curl Type 3, this curl type also responds better to a masque than a conditioner. The Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition is an extra rich treatment that is incredibly nourishing and leaves your curls smooth and free of tangles.

Styling:  Vi rekommenderar en duo av stylingprodukter: Börja med en leave-in kräm och avsluta med en gel, för att stänga in fukten i håret och samtidigt definiera det. Creme de Jour Fondamentale är en leave-in behandling som minskar friss, och Gelee Curl Contour är en gel som förtydligar dina lockar. 

Mellan tvättning:  Slutligen, Refresh Absolu är en mist-spray som fräschar upp, berikar och fuktar lockar, så du slipper tvätta ditt hår för ofta.

Upptäck hela Curl Manifesto-serien här.

Article Routines 06 Kérastase