Blond Absolu The Faux Blonde's Survival Guide Hero Banner Article Kérastase
KERASTASE'S TIPS

Den oäkta blondinens överlevnadsguide

Coloristen Johnny Ramirez är mannen bakom några av de mest vackra blonda håren i Los Angeles. Han är känd för sina mjuka, naturliga, solkyssta looks, som han själv kallar ”lived-in”- looks. Här är några av hans topptips för att leva med en blond färg som skapats i salongen.

01.

Använd produkter specifikt utvecklade för blont hår.

För att upprätthålla dina toner, använd en rutin specifikt utvecklad för blont hår, så som Blond Absolu.

02.

Avsluta med kallt vatten.

 

Kallt vatten sluter hårfibrerna, vilket bevarar färgen och ger glans.

03.

Använd en lilafärgad toning.

 

De lila pigmenten i produkter så som Bain Ultra-Violet och Masque Ultra-Violet eliminerar de oönskade gula och orangefärgade tonerna som dyker upp i uppljusat hår.

04.

Fukta, fukta, fukta.

 

Blekt hår är väldigt känsligt och sårbart för torrhet.  Använd fylliga och återfuktande produkter så som Cicaflash för att återfukta ...

Fukta, fukta, fukta.

05.

Tvätta mer sällan.

 

Att skära ner på antalet tvättar är det bästa för blont hår. Blekt hår absorberar naturliga oljor, vilket minskar behovet för att tvätta.

06.

Använd en ”leave-in”-behandling

 

Ett serum som Cicaplasme försluter blekt hår, vilket skyddar det mot värme och de naturliga elementen.

07.

Klipp dig regelbundet.

 

Blont hår tenderar att vara torrt, så regelbundna klippningar (var 4-6:e vecka) kommer hålla topparna från att klyvas och hålla håret sunt i sin helhet.

08.

Skydda håret mot solen.

 

Blekt hår är extremt känsligt mot solens strålar, vilket kan orsaka torrhet och ändringar i färgen. Bär en scarf eller hatt i solen, eller använd Cicaplasme för dess UV-skyddande egenskaper.

09.

Skydda håret vid poolen.

 

Klorin kan torka ut uppljusat hår och göra det grönt. Innan du hoppar i poolen, vät ditt hår och applicera balsam. Detta förhindrar att klorinet tränger in i ditt hår.

10.

Minimera användningen av värmeverktyg.

 

Värme är en stor fiende till sårbart, blekt hår. Minska eller eliminera användningen av locktänger, plattänger och hårfönar med hög värme. Om du måste styla med värme, förbered alltid håret med Cicaplasme.