blond absolu article banner How To Care For Faux Blonde Hair

Så vårdar du ditt färgade blonda hår med Purple Shampoo

Blont hår kan piffa upp ditt utseende och ge en ljus twist till din naturliga hårfärg. Men när du färgar håret blont behöver det särskild vård för att bevara sin ljusa, fräscha och glänsande färgnyans.

Ett silverschampo är ett måste för dig som färgar håret blont. Det skyddar hårfärgen, neutraliserar gula undertoner och ger håret ett vackert och kyligt drag.

Kérastase har skapat hårvårdsserien Blond Absolu, för färgat blont hår. Serien innehåller bland annat silverschampo, hårmask och balsam som garanterar rätt vård. Blond Absolu lämnar håret 97% starkare och 92% mera fuktigt.

Dessutom neutraliserar hårvårdsserien gula toner 8x, så hårfärgen bibehålls längre tid.

Läs mer om hårvårdsserien och vår guide till vård av ditt färgade blonda hår här i artikeln.


Vad är ett silverschampo och hur verkar det i håret?

Silverschampo, även kallat Silver Shampoo, Purple Shampoo och lila schampo, är ett schampo särskilt framtaget för att vårda och skydda hår som är färgat blont. Schampot innehåller lila pigment som har en neutraliserande verkan på de gula toner som många av oss vill undvika, men som lätt kan uppstå när håret färgas blont på kemiskt vis.

Ett lila schampo fungerar eftersom kulören lila är komplementfärg till gul. De lila pigmenten i silverschampot bidrar till att hålla de gula nyanserna i håret i schack, genom att dominera färgtonerna i håret och därmed ta över helhetsintrycket.

Ett silverschampo verkar ögonblickligen neutraliserande på gula undertoner efter endast en hårtvätt. Det är alltså de lila pigmenten i silverschampot som har de neutraliserande egenskaperna och hjälper med att upprätthålla en fräsch, kylig och blond hårfärg.

Silverschampot kan användas av alla med blont hår, oavsett om du har ljusa slingor, highlights eller en full färgning. Vissa med naturligt blont hår väljer också ett silverschampo, för att framhäva en kylig nyans i håret. Du kan också använda ett silverschampo mellan dina hårfärgningar hos frisören för att bibehålla färgen.

Kérastase har skapat ett professionellt silverschampo till dig med färgat, blont eller grått hår. Utöver att ha neutraliserande egenskaper är schampot också berikat med vårdande och näringsgivande ingredienser, som stärker håret från rot till spets och bevarar en vacker blond färg.


Så använder du vårt silverschampo och Blond Absolu-serie

Vårt professionella silverschampo är en del av hårvårdsserien Blond Absolu. Serien innehåller allt du behöver för att få den bästa hårvården till ditt färgade blonda hår. Produkterna innehåller en näringsgivande formula som skyddar håret och lämnar det återfuktat, välvårdat och silkeslent.

Här nedanför guidar vi dig steg för steg till den ultimata hårvårdsrutinen:

1. Hårtvätt – ett silverschampo skyddar och bevarar hårfärgen

Bain Lumière
Hydrating Illuminating Shampoo

Fundamentet för den bästa hårvården för ljust hår är schampot. Bain Lumiére Hydrating Illuminating Shampoo rengör blekt eller färgat hår varsamt och avlägsnar smuts, föroreningspartiklar och mattande ämnen.
Hyaluronsyra och extrakt av edelweiss mjukgör och fuktar från rot till spets, samt lämnar håret ljust och glänsande.

✔ Avlägsnar föroreningspartiklar.
✔ Fuktar och lugnar.
✔ Mjukgör från rot till spets.
✔ Framhäver och ljusnar upp den blonda färgen.

Bain Ultra-Violet
Anti-Brass Purple Shampoo

Vårt kraftfulla Silver Shampoo, Bain Ultra-Violet, neutraliserar omedelbart gula, varma färgtoner. Det bevarar och stärker de kyliga och ljusa nyanserna, och håller hårfärgen intakt.
Hyaluronsyra och edelweissextrakt vårdar och skyddar håret mot yttre påverkan och dagliga föroreningar, medan ultravioletta neutraliserande pigment förebygger mot synligt gula färgtoner.

✔ Direkt neutralisering av gula undertoner.
✔ Skyddar mot förorening och yttre påverkan.
✔ Återuppbygger glans och mjukhet.
✔ Boostar och ljusnar upp hårfärgen.

Schampot kan användas tillsammans med Bain Lumiére för en optimal

2. Hårvård – En återuppbyggande violett behandling för färgat hår

Cicaflash
Intense Fortifying Conditioner

Cicaflash är en lavendelfärgad hårbehandling med en lätt och mjölkaktig textur. Den ger samma återuppbyggande vård som en hårmask, men har samma lätta konsistens som ett balsam.
Hyaluronsyra och edelweissextrakt ger näring och återuppbygger hårfibrerna inifrån.

✔ Stärker och återuppbygger hårfibrerna omedelbart.
✔ Förebygger trasigt hår.
✔ Fuktar utan att tynga ned håret.

Använd hårbehandlingen efter att du har tvättat håret med vårt silverschampo, och låt det verka i fem minuter.

Masque Ultra-Violet
Color Correcting Purple Mask

Masque Ultra-Violet är en krämig hårmask som ger intensivt färgförbättrande hårvård till alla typer av färgat blont hår.
Ultravårdande och näringsgivande ingredienser återuppbygger, stärker och ljusnar upp håret, samtidigt som gula färgtoner neutraliseras.
Hårmasken skyddar mot oxidering och lämnar håret silkeslent och med förnyad glans. Din ljusa hårfärg kommer fram i en ljus och naturlig nyans.

✔ Neutraliserar gula undertoner.
✔ Återuppbygger och stärker hårfibrerna.
✔ Skyddar mot oxidering och föroreningar.
✔ Mjukgör och ger glans.

Applicera hårmasken i färgat blont hår i 5 – 15 minuter för bästa resultat, eller fråga din Kérastase-frisör om råd om användning.

3. TEXTURIZE

Blond Absolu How to care for faux blonde hair 3 Article Kérastase

Cicaplasme
Universal Healing Heat-Protecting Serum

Cicaplasme är ett lätt och flytande leave-in hårserum som ger intensivt återuppbyggande hårvård. Hyaluronsyra och extrakt från edelweiss ger näring och vårdar färgat och blekt hår, samt hår med highlights.
Hårserumet ger extra mjukhet och lätthet till ditt hår. Samtidigt skyddar UV-filter håret mot solexponering och värmestyling.

✔ Stärker och mjukar upp hårfibrerna omedelbart.
✔ Kontrollerar frissighet.
✔ Ger värmeskydd.
✔ Återuppbygger hårfibrerna
✔ Skyddar håret mot föroreningar och yttre påverkan.

Hårserumet kan användas på flera sätt. Du kan antingen använda det som en vårdande behandling över natten, ett skydd vid föning och värmestyling eller som ett avslutande serum i din dagliga hårvårdsrutin.

 

4. Boost – få en färgförbättrande behandling hos din Kérastase-frisör

Blond Absolu How to care for faux blonde hair Article Kérastase

Cicafibre Booster
In-Salon Fusio Dose Treatment

När du kommer till din lokala Kérastase-salong för att få blekt, färgat eller highlights i ditt hår, kan vi erbjuda dig en särskilt återuppbyggande och skyddande vård med våra Fusio-Dose-behandlingar.
Vår Fusio-Dose Blond Absolu Booster är framtagen särskilt för dig med hår färgat blont eller blekt hår. Behandlingen hjälper med att framhäva och bevara vackra nyanser mellan dina färgningar.
Tack vare koncentrerade och vårdande ingredienser återuppbyggs hårfibrerna omedelbart, och färgen stabiliseras.

✔ Återuppbygger hårfibrernas inre struktur.
✔ Förhindrar oxidering och stabiliserar hårfärgen.
✔ Fuktar hårstråna på djupet.
✔ Mjukar upp håret och gör det lätt att hantera och styla utan att tynga ned.

Du kan alltid få en behandling med våra Blond Absolu Booster hos din lokala Kérastase-frisör.

HOW-TO’S

Mer inspiration till hur du använder ett silverschampo

Blonderat och färgat hår kräver specialiserad hårvård. Ett Silver Shampoo är bara en av många produkter som är särskilt framtagna för blekt och färgat hår. Och det kan vara svårt att hitta bra produkter och metoder, som skyddar och bevarar din ljusa hårfärg. Vår frisör Johnny Ramirez är expert på färgat blont hår och en mästare i att skapa naturligt solkyssta utseenden. Ramirez har skrivit en guide till hur du ger ditt färgade blonda hår den perfekta hårvården.

Få inspiration från Ramirez överlevnadsguide

Tjänster

Personlig omvårdnad

Fusio Dose Two Zones Block pre footer Image

Fusio-Dose på salong

Läs mer om den skräddarsydda tjänsten på salong som förbättrar hårkvaliteten på under fem minuter.

Two Zones Block pre footer model Image

De rätta produkterna för dig

Gör hårdiagnostestet för att hitta den bästa kombinationen av produkter för dina önskemål.