Image for illustration of Kerastase Main header title
Reflection

Frågor och svar

Vanliga frågor om Reflection-serien.

Vad är Touche Chromatique?

Touche Chromatique är Kérastases första färgkorrigerande ink-in-care för färgat hår. Blandat med Masque Chromatique ger det bästa möjliga vård och bästa hållbarhet för färgen genom att förstärka den och/eller neutralisera reflexer mellan färgningarna.

Vad är färgkorrigering?

Färgkorrigerande makeupprodukter är en favorit bland bloggare och Instagramanvändare och använder komplementfärger. Färger som sitter direkt mitt emot varandra på färghjulet neutraliserar varandra. Dessa färger kallas för komplementfärger och används för att ta bort effekten av och neutralisera varandra. Rött sitter exempelvis mitt emot grönt på färghjulet, vilket gör att grönt är bäst för att täcka röda partier på huden.

Kérastase hakar för första gången på den trenden och använder sig av forskning om komplementfärger för att liva upp färgat hår.

Vilken teknik används i Touche Chromatique?

Touche Chromatique innehåller direkta färger som ger en färg som håller länge genom att neutralisera oönskade undertoner. Dessa färger har valts ut för att de fäster på färgat hår. De används av frisörer över hela världen, de anpassar sig till färgen på håret och skyddar hårfibrerna.

Hur många nyanser av Touche Chromatique finns det?

Det finns fyra nyanser:

 • Cool Blond (Violett formula) som neutraliserar oönskade gula reflexer eller undertoner för en kallare blond nyans.
 • Cool Brown (Grön formula) som neutraliserar röda/rödorangea reflexer eller undertoner för en kallare brun nyans.
 • Copper som förstärker kopparreflexerna och livar upp kopparfärgat hår.
 • Red som intensifierar de röda reflexerna och ger ett mer intensivt rödhårigt resultat.

Hur väljer man rätt nyans?

Efter en djupgående diagnos på en Kérastase-salong kan frisören rekommendera rätt nyans av Touche Chromatique och ge dig rekommendationer om hur du använder den.

När ska jag börja använda Touche Chromatique?

Du bör börja använda Touche Chromatique från och med tredje veckan efter färgning fram till sista veckan i färgningscykeln.

Hur ofta ska jag applicera Touche Chromatique?

Tack vare direktfärgernas effektivitet behövs det bara en applicering i veckan för att säkerställa ett jämnt resultat och undvika belastning på hårfibrerna. I genomsnitt vid var tredje schamponering.

Kan man nyansera färgning med Touche Chromatique?

Touche Chromatique korrigerar reflexer och ger hårfärgen glans och lyster på längder och toppar. Det ersätter inte färgning, men gör att hårfärgen håller sig snygg och hårets struktur bibehålls mellan färgningarna under en längre tid.

Måste jag göra ett hudtest innan jag applicerar Touche Chromatique?

Inget hudtest är nödvändigt. Touche Chromatique används på färgat hår. Det appliceras endast på längderna och får inte vidröra hårbotten.

Hur blandar jag Touche Chromatique?

Du måste använda de medföljande redskapen (skål & spatel) när du blandar till Touche Chromatique.

 • Använd spateln för att ta upp Masque Chromatique och fyll skålen till doseringsmarkeringen (15mL/0.5 fl.oz).
 • Tillför 10 pumptryck med Touche Chromatique i hårmasken i skålen
 • Blanda noggrant så att du får en jämn konsistens
 • Applicera på nytvättat handdukstorkat hår (se avsnittet om applicering nedan)

Varför är det två produkter som ska blandas?

Blandningen ger den optimala koncentrationen av direkta färger och gör att Reflection-hårmaskerna verkar så effektivt som möjligt både när det gäller korrigering av färgen och vårdande egenskaper: en vacker hårstruktur tack vare de mjukgörande och utredande ingredienserna som skyddar hårfibrerna.

Kan man förbereda blandningen i förväg?

Touche Chromatique måste blandas omedelbart före appliceringen för att säkerställa färgens effektivitet och att man får den önskade nyansen.

Kan jag blanda Touche Chromatique med en annan hårmask eller ett annat balsam?

Det rekommenderas inte att man blandar Touche Chromatique med en annan hårmask eller balsam än dem som anges.
Fondant Chromatique kan avändas med Touche Chromatique. Precis som med Masque Chromatique måste man ha samma redskap, verkningstid (5 min.) och proportioner. På grund av att direkt färgning’ är så effektivt behöver man bara applicera Fondant en gång i veckan.

Kan man blanda Touche Chromatique direkt i burken med hårmasken?

Touche Chromatique ska inte blandas direkt i burken med hårmasken då man riskerar att proportionerna ändras och resultatet därför inte kan garanteras. Blandningen kan ha en större mängd Touche Chromatique än den rekommenderade. Vidare måste direkt färg förvaras i en separat förpackning för att skydda färgen och bevara effektiviteten.

Vad händer om jag har i för mycket Touche Chromatique i hårmasken?

Resultatet blir för intensivt eller neutraliseringen för stark. Större risk för att händerna ska färgas. De rekommenderade proportionerna har testats för att ge bästa resultat när det gäller färgkorrigering och hårvård för ett så naturligt resultat som möjligt.

Och vad händer om jag inte har i tillräckligt med Touche Chromatique i hårmasken?

Resultatet blir inte tillräckligt framträdande och neutraliseringen blir mindre effektiv.

Hur applicerar jag Touche Chromatique?

 • Schamponera två gånger med valfritt Bain Reflection och handdukstorka håret
 • Applicera blandningen jämnt på längder och toppar
 • Låt sitta kvar i 5 min
 • Löddra och skölj sedan noggrant

Hur lång är verkningstiden?

Tekniken för direkt färgning är mycket koncentrerad och effektiv och färgen behöver bara verka i 5 minuter för att uppnå ett perfekt resultat.

Vad händer om jag överskrider verkningstiden?

Förlängd verkningstid kan leda till ett för intensivt resultat eller ojämn färg.

Ger Touche Chromatique fläckar på händerna?

Touche Chromatique färgar inte händerna om du följer anvisningarna för applicering. Enligt bestämmelserna är det inte obligatoriskt att använda handskar vid hantering av Touche Chromatique, hemma eller på salong. Om du får direkt färg direkt på händerna eller huden ska du omedelbart skölja med vatten.

Vad händer om jag applicerar Touche Chromatique på torrt hår?

Touche Chromatique är mer effektivt i och absorberas bättre av blött hår.  Applicering på torrt hår kan ge ett ojämnt resultat och gör att det krävs större mängd av produkten.

Vad händer om jag endast applicerar Touche Chromatique utan Masque Chromatique?

Touche Chromatique får inte appliceras utan hårmasken. Den direkta färgningen gör att resultatet blir för intensivt. Hårmasken ger näring åt håret och ger färgen glans samtidigt som den skyddar håret.

Reflexerna är för intensiva, hur kan jag dämpa dem?

Direkt färgning motverkas genom att schamponera håret. Om reflexerna är för intensiva använder du ett neutralt schampo på torrt hår och masserar längderna. Skölj ur och applicera Masque Chromatique.

Kan man använda Touche Chromatique på ofärgat hår?

Touche Chromatique har utvecklats för att bevara färgen på färgat hår samt liva upp eller neutralisera en färg. Det ger endast liten effekt på naturlig hårfärg och detta rekommenderas därför inte.

Förändrar Touche Chromatique min nuvarande hårfärg?

Touche Chromatique ändrar inte hårfärgen utan livar upp och förlänger hållbarheten på en färg som bleknat och/eller neutraliserar oönskade effekter. Följ doserings- och appliceringsanvisningarna för att få ett så perfekt resultat som möjligt.

Kan jag applicera Touche Chromatique på hårrötterna?

Touche Chromatique får inte appliceras på rötterna. Om det behövs kan du använda en kam för att applicera blandningen så nära rötterna som möjligt.

Ändrar Touche Chromatique resultatet vid nästa färgning?

Touche Chromatique förändrar inte resultatet av din nästa färgning. I vissa fall kan utväxten nyanseras genom att använda Touche Chromatique.

Lokaliseringshjälp HITTA EN SALONG

hitta en Kérastasesalong nära dig och få personlig diagnos, upptäck salongsritualer och handla produkter.